{ LIFESTYLE }
15 Sep 2020
【天能】女主角伊麗莎白迪碧琪身高一米九 將參演Netflix大熱劇《Crown》飾演戴安娜王

要講到最近大熱話題電影,一定非科幻片《TENET天能》莫屬啦,燒腦嘅劇情令不少戲迷到戲院要「二刷」!飾演女主角反派「Sator」太太嘅Elizabeth Debicki,其身高一米九更成為觀眾之間引起討論!



今次30歲嘅Elizabeth Debicki受擔任芭蕾舞者嘅父母影響,從小就對芭蕾舞感興趣,但去到16歲時,因生得太高而無法成為芭蕾舞舞者,後來入讀戲劇學校進修表演,成為演員。




2011年參演出道作品《A Few Best Men》。翌年,就參與了由李安納度狄卡比奧(Leonardo DiCaprio)主演的《大亨小傳》(The Great Gatsby),一身復古造型令佢古典優雅的氣質,獲不少觀眾注意!



至今已出道10年嘅Elizabeth Debicki,無因身高而影響戲路,曾接拍不同題材電影和劇集。早前Netflix更落實人氣劇集《王冠》第56季,故事講述英國王妃戴安娜嘅故事,演出人正正是Elizabeth Debicki,劇集預計2022年就會有得睇!





News
Feature
Blog
News
Feature
Blog
Load more
 
NOTIFICATION